Поради силен зрителски интерес и специално за бургазлии са предвидени допълнителни

...
Поради силен зрителски интерес и специално за бургазлии са предвидени допълнителни
Коментари Харесай

Допълнителни прожекции на филма Петя на моята Петя

Поради мощен зрителски интерес и специално за бургазлии са планувани спомагателни прожекции на кино лентата " Петя на моята Петя " на " София филм фест на брега ", с който ще бъде закрито 19-то издание на фестивала.

Прожекциите ще са на 27 март, от 11.00 и 13.00 часа, и ще се състоят още веднъж в Културен дом НХК.

Продуцент на кино лентата е надареният бургазлия Николай Урумов.

" Петя на моята Петя " е една моментна фотография на актуалния Бургас, включваща лято`2019, морето, Морската градина, Моста, плажа към солниците, фара и пристанището, църквата " Кирил и Методий ". Много от сцените са снимани в СУ " Кирил и Методий " - най-старото градско учебно заведение, което наскоро отпразнува 150-годишен празник.

Другояче нямаше по какъв начин да бъде. Бургас е отечество и ентусиазъм за поетесата Петя Дубарова. Тя не е основната героиня във кино лентата, само че участва на всички места в него с духа, гения, мъдростта си. В ролята на поетесата ще забележим актрисата Алиса Атанасова, която демонстрира безапелационно и вълнуващо каква можеше да стане Петя, в случай че не беше избрала да остане вечно на 17.

А основният воин в действителност е една друга Петя - бургаско момиче от нашето съвремие, сензитивно и с креативен капацитет, което се пробва да резервира своите идеали, а през днешния ден това е толкоз мъчно, че от време на време ти идва да се откажеш от всичко, даже от живота...

Не очаквайте единствено горест и метафизичен размишления от този филм. В него има всичко. Едно от скъпите му качества е това, че демонстрира какъв брой изобретателни, мислещи и положителни могат да бъдат младежите, които ние, възрастните, постоянно подценяваме. Филмът може да провокира някоя сълза, само че той ще ви накара също по този начин да се усмихнете, а и ще ви научи на някои забавни жаргонни думи на днешните младежи.

" Петя на моята Петя " бе сниман с финансовата поддръжка на Националния кино център и Община Бургас. Той е продукция на " БЪФ пикчърс ", копродуцент е " Концепт студио ". Оператор на кино лентата е Иван Вацов, продуцент - Николай Урумов, режисьор - Александър Косев, сценаристи са Нели Димитрова и Валентина Ангелова. В основните функции ще забележим Александра Костова, Алиса Атанасова, Алена Вергова, Юлиан Вергов, Ясен Атанасов, Албена Павлова, Васил Банов, Моню Монев, Орлин Павлов и други Много от актьорите са родени в Бургас или житейски свързани с него, а като статисти в снимането на кино лентата се включиха близо 500 локални поданици.

Билети се продават на каса „ Часовника “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР